Kan jeg by på

2.28.2011

SITRON-CANTUCCINI?
Oppskrift lånt fra MAISON MAT & VIN
       
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 3- 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker med ekte bourbon vanilje
  • 1 knivsodd salt
  • 2 dl mandler
  • 1 ts smør
  • 3 egg
  • 1 økologisk sitron

Ha sukker, mel, bakepulver,vaniliesukker og salt i en bolle og bland godt.
Rist mandlene i en tørr stekepanne, tilsett smør og la det smelte under omrøring.
Ha mandlene i det tørre og bland godt slik at de fordeler seg jevnt i  melblandingen.
Visp eggene lett sammen. Vask sitronen under rennende vann,
riv av det gule sitronskallet og press sitronsaften i eggeblandingen.
Bland det våte i det tørre og bland godt.
Deigen blir seig og klissete og kan være tung å blande for hånd
så du kan med fordel bruke Kenwooden eller KitchenAiden;)
Fordel deigen utover et bakepapir i en jevn firkantet leiv som 
er ca 1,5 cm tykk. La deigen hvile i kjøleskap i minimum 30 min.
Del deigen i lange stykker på ca 4 cm i bredden.
Legg stykkene med godt mellomrom på en smurt plate,
eller en plate dekket med bakepapir.
Stek kakene ved 190 grader i ca 15 min/til de er gyldne.
Ta kakene ut av ovnen og skru ned varmen til 160 grader.
La kakene avkjøles noe og skråskjær skiver på 1-2 cm i 
tykkelse til avlange kjeks.
Legg kjeksene med snittsiden opp og sett dem tilbake i ovnen.
Stek kakene i ytterlige 15 min før de avkjøles på rist.
Oppevares i lufttett boks.. der holder de seg lenge!
Disse faller i smak hos store og små!

Ha en super mandag..




































5 kommentarer:

  1. Mmmm så veldig godt ut....
    Fin kveld til deg
    Klem

    SvarSlett
  2. Takk vennen;)

    For en sitronelsker som meg, så må jo disse bare prøves ut så fort som mulig!!!
    Håper du og magen har det bare fint;)

    KLEM♥

    SvarSlett
  3. Mmm så veldig godt ut!
    Klem

    SvarSlett
  4. Ja takk, sier bare jeg!! Det så utrolig godt ut og samtidig veldig dekorativ.. Flinke jenten!

    Kjekt å høre at stoffposten falt i smak!

    Ha en fin kveld!

    klemklem

    SvarSlett


 

Forever Love © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger